6. Forbud mod bundtrawl i alt dansk hav

Indstillet af Frederiksberg Vælgerforening

I Det Konservative Folkeparti er det en mærkesag at passe på vores smukke natur. Vi skal passe på vores grønne områder, vores hav og vores biodiversitet.

I årevis har det været tilladt at bundtrawle i størstedelen af de danske farvande til trods for solid evidens for, at det ødelægger havmiljøet. Med store skibe slæbes fiskenet langs havbunden uden hensyn til, hvad der fanges, eller skaderne på havbunden. Det betyder i dag, at der er store dele af havområder i Danmark, hvor både havmiljøet og havbunden har taget stor skade efter trawlfiskeri. Havbunden er hjem for havdyr og organismer, som forsvinder sammen med deres levesteder, fiskebestanden reduceres kraftigt og biodiversiteten falder.

I Øresund er bundtrawl allerede forbudt, og her ses et bedre havmiljø i form af højere fiskestand og bedre biodiversitet sammenlignet med havområder, hvor bundtrawl finder sted.

Vi kan ikke længere blive ved med at være vidne til at vores hav ødelægges af bundtrawlfiskeri, og derfor går Det Konservative Folkeparti ind for et fuldkommen forbud mod bundtrawl i dansk have.